Sąskambių, spalvų ir formų bendrystė

Kultūra

JAPONIŠKI RENGINIAI IR ERDVĖS LIETUVOJE
JAPONIŠKI RENGINIAI IR ERDVĖS LIETUVOJE
Japonijos kultūros oazės

‏‏‎ ‎

Susidomėjimas japonų kultūra palieka apčiuopiamus ženklus skirtingose Lietuvos vietose. Ne vienas miestas jau turi japoniško stiliaus sodus ar sakurų parkus, tiek viešus, tiek privačius, kurie tampa svarbiomis erdvėmis kultūriniams renginiams ir prasmingiems mainams, kuomet abi kultūros pažįsta viena kitą ir mokosi viena iš kitos.
Sužinokite daugiau...
TEATRO IR MUZIKOS MAINAI
TEATRO IR MUZIKOS MAINAI
Kultūrų sąskambiai

‏‏‎ ‎

Lietuva puoselėja ypač turtingą dramos ir muzikinę tradiciją, kuri savo profesionalumu žavi japonų žiūrovus. Na, o Japonija lietuviams siūlo tūkstantmetes tradicijas siekiančias teatrines ir muzikines formas, tokias kaip kaukių teatras no, ekspresyvusis kabukis, ar sakralinis šokis kagura.
Sužinokite daugiau...
JAPONIŠKA DAILĖ LIETUVOJE
JAPONIŠKA DAILĖ LIETUVOJE
Linijų, spalvų ir formų bendrystė

‏‏‎ ‎

Japoniškojo meno tradicijos į Lietuvą atkeliauja įvairiais būdais. Jau XIX a. pabaigoje meno dirbinių pastebime privačiose Lietuvos diduomenės kolekcijose, na o XX a. pradžioje surengta pirmoji vieša paroda, kur japonišką meną galėjo pamatyti visi norintieji.
Po 1990 m. nepriklausomybės parodų, kūrybinių dirbtuvių ir reziduojančių japonų menininkų dėka japoniškosios meno tradicijos yra vis labiau pažįstamos Lietuvoje. Ne vienas lietuvis menininkas, sužavėtas rytietiškos estetikos principų, introdukavo japoniškas tradicijas ir į savo kūrybą.
Sužinokite daugiau...
LIETUVIŠKA DAILĖ JAPONIJOJE
LIETUVIŠKA DAILĖ JAPONIJOJE
Nuo Čiurlionio iki Fluxus

‏‏‎ ‎

Žinios apie lietuviškąją dailę Japonijoje pirmiausia siejasi su trimis vardais: M. K. Čiurlioniu, Fluxus judėjimu ir S. Eidrigevičiumi, kurie yra neblogai pažįstami Japonijos intelektualų tarpe. Tačiau per pastaruosius dešimtmečius atsiranda vis daugiau galimybių prisistatyti ir kitiems lietuviams dailininkams, skulptoriams, dizaineriams, kurie tampa mūsų kultūros ambasadoriais.
Sužinokite daugiau...
KINAS IR FOTOGRAFIJA
KINAS IR FOTOGRAFIJA
Judančių ir statiškų vaizdų žavesys

‏‏‎ ‎

Kinas ir fotografija ne tik turi galią metaforų galia perkeisti pasaulį ir kurti meną, bet kartu yra svarbios švietimo priemonės. Jų dėka tarsi iš knygų, galime pažinti tolimą kultūrą ir ją geriau suprasti.
Be to, šios meno formos kartais gali kurti atskiras subkultūras. Ypač tai galima pasakyti apie japoniškosios animacijos (anime) ir komiksų (manga) sklaidą Lietuvoje, dėl ko stipriai veikiama jaunimo kultūra.
Sužinokite daugiau...

Tue ‒ Thu: 09am ‒ 07pm
Fri ‒ Mon: 09am ‒ 05pm

Adults: $25
Children & Students free

673 12 Constitution Lane Massillon
781-562-9355, 781-727-6090